Uvjeti korištenja

Sve što trebate znati

Općenito

Uvjetima kupnje utvrđuju se postupak naručivanja, plaćanja, dostave i reklamacije proizvoda ponuđenih na Art-Visum d.o.o. web trgovini, na adresi www.art-visum.hr.
Art-Visum d.o.o. je Prodavatelj, a Kupac je svaki posjetitelj koji putem web trgovine ili na neki drugi način naruči barem jedan proizvod od Prodavatelja.
Odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom naručivanja i/ili kupovine proizvoda snosi Kupac.
U skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, skrećemo Vam pozornost da maloljetne i potpuno poslovno nesposobne osobe ne mogu obavljati kupnju na daljinu, te to mogu učiniti samo njihovi zakonski zastupnici. Djelomično poslovno sposobne osobe mogu sklopiti ugovor samo uz suglasnost njihova zakonskog zastupnika.
Uz proizvode koji se nalaze u web katalogu nastojimo dati što precizniji opis i sliku proizvoda, no unatoč tome, ne preuzimamo odgovornost za točnost navedenih podataka. U slučaju nezadovoljstva kupljenom robom svaki kupac ima (bez navođenja posebnog razloga) pravo na reklamaciju i povrat sredstava sukladno Zakonu o zaštiti potrošača.

NAPOMENA: Usluge Art-visum.hr webshopa mogu koristiti samo osobe starije od 18 godina.

ART-VISUM d.o.o.

Art-Visum d.o.o
A.G.Matoša 28, 10450 Jastrebarsko. Hrvatska
OIB: 31223447434
+385 095 3322 111
info@art-visum.hr

Cijene

Sve cijene na stranicama web trgovine www art-visum.hr sadrže obračunatu zakonsku stopu PDV-a od 25% te su izražene u eurima. Art-Visum d.o.o. zadržava pravo izmjene cijena bez prethodnih najava.

Cijene iskazane na predračunu (koju ćemo Vam dostaviti nakon zaprimljene Vaše narudžbe u slučaju odabira plaćanja: uplata internet bankarstvom ili uplatnicom na naš transakcijski račun), biti će iskazane u eurima i ne mogu se mijenjati u roku važenja ponude i obvezujuće su za Art-Visum d.o.o. kao Prodavatelja.

Narudžba

Svi proizvodi ponuđeni u našoj web trgovini mogu se naručiti putem web shopa ili e-mailom. Narudžbe primljene putem web shopa obrađuju se 0-24h , kroz 365 dana u godini, a primljene putem e maila svakim danom 8-20h.

Rok isporuke

Predviđeni rok isporuke robe je od 3 do 10 radnih dana. Određeni artikli koji se personalnizirano proizvodi za krajnjeg kupca mogu biti isporučeni u roku od 15 radnih dana, ovisno o količini. Roba koja se posebno izrađuje prema narudžbi naručioca te doprema iz inozemstva ima duži rok dostave.

Postupak kupnje i dostave

Nakon odabira željenih artikala u web shopu, na Vašu e-mail adresu stići će ponuda s odabranim artiklima po kojoj na temelju podataka ispisanih na njoj možete izvršiti uplatu putem internet bankarstva ili virmanom ( uplatnicom ).
Nakon vidljive uplate na vašu e-mail adresu stići će račun. S izdanim računom možete robu preuzeti lokalno na adresi prodavatelja ili možete naknadno dogovoriti dostavu.

Dostava se vrši na području Republike Hrvatske . Dostava se obračunava prema težini robe, a vidljiva je nakon dodavanja u košaricu.

Dostava za teretnu robu (npr. polimramor) ugovara se posebno o trošku krajnjeg kupca. Cijena dostave biti će navedena u ponudi.

Prijenos vlasništva nad naručenom robom nastaje u trenutku predaje pošiljke kurirskoj službi. Art-Visum d.o.o. nije odgovoran  u slučaju da kupac nije ispravno upisao adresu dostave te iz tog razloga paket nije uručen. 

Ukoliko kupac nije prisutan na adresi dostave, kurir će pokušati dostavu još jednom te nakon toga paket se čuva u skladištu 5 dana.

Ukoliko kupac ne preuzme paket u vremenskom periodu koji određuje kurirska služba, paket se vraća pošiljatelju, a prodavatelj ima pravo naplatiti troškove povrata paketa.

Plaćanje

Kao način plaćanje možete odabrati :

 • plaćanje internet bankarstvom
 • plaćanje uplatnicom ( virmanom )
 • plaćanje pouzećem ( osim robe po narudžbi )

Nakon vidljive uplate započinje proces dostave. Imajte na umu da uplata izvršena internet bankarstvom ovisi o radnom vremenu banke te NKS-a .

Naručene proizvode s troškovima dostave (ako ih ima), kupac će prodavatelju platiti pouzećem prilikom dostave robe ili virmanskom uplatom na internetskoj stranici prodavatelja. U slučaju da kupac naruči robu i odbije je primiti, prodavatelj ima pravo tražiti od kupca nadoknadu poštanskih i vlastitih manipulativnih troškova.

Plaćanje pouzećem

Kada ste u pošiljci dobili kakav predmet za koji pošiljatelju trebate platiti određeni iznos preko Hrvatske pošte, takva se usluga zove otkupnina (plaćanje pouzećem).

U tom će slučaju radnik Hrvatske pošte preuzeti od vas prilikom uručenja pošiljke (bilo na vašoj adresi bilo u poštanskom uredu) otkupni iznos. Bez predaje otkupnog iznosa pošiljka se ne može uručiti. 

3dsecure upute za sigurnu internetsku kupovinu

T Pay Way primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka – Secure Socket Layer (SSL) protokol sa 128-bitnom enkripcijom podataka i MD5 algoritam. ISO 8583 protokol osigurava da se razmjena podataka između T-Com sustava i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je od neautoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem “vatrozida” (firewalla).

JAMSTVO

Vjerujemo u proizvode koje prodajemo i u njihovu kvalitetu.

 1. Proizvođač jamči da će u jamstvenom roku na svoj trošak ukloniti eventualne nedostatke tj. greške na proizvodu. Ako proizvođač manjkavosti ne može ukloniti kod kupca, učinit će to kod proizvođača.
 2. U tom slučaju troškove prijevoza snosi prodavač, ali je kupac dužan proizvod prikladno zamotati i zaštititi te pripremiti za transport.
 3. Pritužba mora biti napravljena pismenim putem na adresu: Art-Visum d.o.o, A.G.Matoša 28, 10450 Jastrebarsko
 4. Jamstvo vrijedi od datuma kupnje.

 

Jamstvo ne vrijedi:

 1. Ako otkrijemo da je kupac proizvodom nepravilno rukovao.
 2. Ako kupac uz pritužbu ne priloži račun prodavača s datumom prodaje.

Zaštita osobnih podataka

Art-Visum d.o.o. obavezuje se štititi osobne podatke kupaca, na način da prikuplja samo nužne i osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza.

Izjava o kolačićima (Cookie policy)

Kako bismo vam omogućili što bolje iskustvo pri posjećivanju naše stranice, te kako bi stranica radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija (cookies-kolačići). Korištenjem web stranice www.art-visum.hr pristajete na prikupljanje kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine funkcije bit će vam nedostupne.

Što je kolačić?

Kolačić je informacija koju na vaše računalo sprema web stranica koju posjetite. Kolačići omogućuju stranicama da prikažu informacije prilagođene vašim potrebama. Oni obično spremaju vaše postavke (session token) i određene postavke koje ste odabrali na web stranici, poput informacija o prozorima koji su otvoreni na naslovnoj stranici. Kada ponovno posjetite neku web stranicu, preglednik putem interneta prima kolačiće koji pripadaju toj stranici.

Kolačići nam omogućuju da mjerimo posjećenost i izvore prometa na našim web stranicama kako bi mogli poboljšati funkcionalnost i učinkovitost naših stranica.

Sve informacije koje prikupljaju kolačići akumuliraju se i anonimne su te omogućuju praćenje učinkovitosti stranice. Informacije prikupljene putem kolačića ne dijele se ni s kakvim subjektima.

Sve informacije mogu biti spremljene jedino ako vi to omogućite. Web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koje im vi niste omogućili te ne mogu pristupiti drugim datotekama na vašem računalu.

Onemogućavanje kolačića

Isključivanjem kolačića odlučujete hoćete li dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem računalu. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Ako onemogućite kolačiće, nećete moći koristiti neke od funkcija naših web stranica.

Povrat i reklamacija

Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda isti pregledati u prisustvu dostavnog radnika. Ukoliko uoči bilo kakva oštećenja, dužan ih je odmah reklamirati dostavnom radniku koji je robu dostavio, o tome napraviti zapisnik, obrazac kojeg dostavljač ima uza se te odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva oštećenja. Ukoliko Kupac propusti postupiti na ovaj način, naknade reklamacije nećemo moći uvažiti.

Prodavatelj ne preuzima odgovornost za eventualne nenamjerne štete i oštećenja imovine kupca, koje mogu nastati prilikom dostave robe a odnose se na:

 • propadanje terena i ulaza na posjed (za teška teretna dostavna vozila),
 • oštećenja nastala uslijed preuskih ulaza u posjed i prolaza kroz posjed,
 • oštećenja na robi nastala prilikom pružanja dodatnih usluga na zahtjev kupca (npr. dizanje na krov, balkon i sl.)

Ukoliko prilikom kupovine, kao način preuzimanja kupljene robe, kupac odabere osobno preuzimanje robe na adresi prodavatelja, troškovi dostave se ne zaračunavaju.

Preporučamo vam:

 • Da dobro pogledate karakteristike proizvoda koji su navedeni u ponudi web trgovine art-visum.hr prilikom izbora proizvoda. Uslučaju nejasnoća slobodno nam se obratite mailom na info@art-visum.hr te ćemo Vam odgovoriti u najkraćem roku.Ne preuzimajte proizvod ako je ambalaža oštećena, već dostavljaču skrenete pažnju na oštećenje ambalaže i zatražite da proizvod vrati nama, jer se u suprotnom smatra da ste preuzeli proizvod s neoštećenom ambalažom.
 • Ako je ambalaža neoštećena i preuzeli ste proizvod, pažljivo skinite ambalažu uz što manje oštećivanje jer oštećena ambalaža umanjuje vrijednost proizvoda.
 • Da pregledate proizvod i ako ima vidljivih oštećenja što prije nas obavijestite i vratite proizvod bez da ste ga koristili.
 • Ako proizvod nema vidljivih oštećenja, pregledajte ga i ako niste zadovoljni možete ga vratiti, ali nemojte proizvod koristiti.

Art-Visum d.o.o. odgovara za materijalne nedostatke stvari koje prodaje na svojim web stranicama sukladno važećim propisima, posebice Zakonu o obveznim odnosima Republike Hrvatske. Obratite nam se na e-mail adresu info@art-visum.hr za obavijesti o načinu, mogućnostima i uvjetima vraćanja proizvoda od strane web trgovine .

Sve reklamacije vezane za kupljenu robu primamo isključivo u pisanom obliku e-poštom na adresu info@art-visum.hr ili na adresu sjedišta.

U skladu s odredbama članka 72. Zakona o zaštiti potrošača, potrošač može, ne navodeći za to razlog, raskinuti ugovor o kupnji u roku od 14 dana od dana primitka kupljenih proizvoda, te zahtijevati povrat sredstava od prodavatelja.

Kupac nema pravo na jednostrani raskid Ugovora:

 • ako mu je usluga u potpunosti ispunjena, a ispunjenje je započelo uz njegov izričit prethodni pristanak te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid Ugovora ako mu usluga bude potpuno ispunjena,
 • ako je predmet Ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila otpečaćena nakon dostave,
 • ako je predmet Ugovora roba koja je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješana s drugim stvarima,
 • ako je predmet Ugovora isporuka zapečaćenih audiosnimaka ili videosnimaka, odnosno računalnih programa, koji su otpečaćeni nakon isporuke te
 • ako je predmet Ugovora isporuka novina, periodičnog tiska ili magazina, s iznimkom pretplatničkih ugovora za takve publikacije.

Kako bi kupac ostvario pravo na jednostrani raskid Ugovora, treba obavijestiti Art-Visum d.o.o. o svojoj odluci isključivo u pisanom obliku putem na e-mail info@art-visum. Hr. Rok za jednostrani raskid Ugovora iznosi 14 (četrnaest) dana od dana kada je korisniku ili trećoj osobi koju je korisnik odredio, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet Ugovora predana u posjed, odnosno u slučaju usluge, od sklapanja Ugovora.

Ako korisnik jednostrano raskine Ugovor, izvršit će mu se povrat novca koji je od njega primljen, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada Art-Visum d.o.o. zaprimi korisnikovu odluku o jednostranom raskidu Ugovora, osim ukoliko je korisnik odabrao drugu vrstu isporuke, a koja nije najjeftinija standardna isporuka koja je ponuđena. Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je kupac izvršio uplatu. U slučaju da kupac pristaje na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosi nikakve troškove u odnosu na povrat. Povrat novca Art-Visum d.o.o. može izvršiti tek nakon što roba bude vraćena na adresu sjedišta tvrtke. Povrat se može napraviti isključivo za neoštećene proizvode, u originalnom pakiranju sa pratećom dokumentacijom i originalnim računom, u suprotnom se reklamacija neće moći priznati.

Kupac je dužan robu predati ili je poslati na adresu Art-Visum d.o.o. A.G.Matoša 28, 10450 Jastrebarsko, bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada je Prodavatelju uputio svoju odluku o jednostranom raskidu Ugovora.
Izravne troškove povrata robe kupac mora snositi sam. U skladu sa Zakonom korisnik je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Primjerak obrasca za jednostrani raskid ugovora koji se nalazi na našoj internetskoj stranici možete elektronički ispuniti i poslati.
Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo Vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom.

 

 

OBRAZAC O JEDNOSTRANOM RASKIDU UGOVORA

Ime, prezime i adresa potrošača: ______________________________________________

Prima: Art-visum d.o.o. A.G.Matoša 28, 10 450 Jastrebarsko  email:info@art-visum.hr , mob: 095 389 3113   095 332 2111

Ja __________________________________________________ovim izjavljujem da jednostrano raskidam Ugovor o prodaji robe navedene na računu.

 

Potpis potrošača:_______________________________________
(samo ako se ovaj obrazac ispunjava na papiru)

Datum: ______________

[ultimate_gdpr_policy_accept]

Item added to cart.
0 items - 0,00  (0,00 kn)

Budite prvi koji će saznati za naše popuste i nove proizvode

Upiši se odmah!