fbpx
alat,suha gradnja,rigips,spojevi,obrada spojeva suhe gradnje,obrada spojeva,bazuka,zunder,flatbox,aplikator,bazooka,suha gradnja cijena,suha gradnja izvođači,suha gradnja potkrovlje,suha gradnja kuce
NAJBOLJA CIJENA

Bazuka Level 5

1.343,83  (10.125,09 kn) sa PDV

Dostupno uz narudžbu

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK Kategorije: , Oznake , , , , , , , Najniža cijena: 1.493,14 € (11.250,06 kn) sa PDV

Opis

 

LEVEL5 automatski aplikator za gipskartonske ploče koristi se za istovremeno nanošenje optimalne količine disperzivnog materijala i trake na spojeve na zidovima i stropovima. Level 5 bazuka automatski aplikator je pravi radnik  u građevinskoj industriji.

Svaka komponenta je pažljivo dizajnirana kako bi osigurala da je automatski aplikator lagan, a istovremeno pruža najvišu izdržljivost, pouzdanost i otpornost na koroziju. Precizno prilagođen izgled i izuzetno glatko funkcioniranje LEVEL5 automatskog aplikatora neusporedivi su u ovoj cjenovnoj kategoriji.

 

SVAKI LEVEL5 AUTOMATSKI APLIKATOR [2. GENERACIJE] TAKOĐER UKLJUČUJE:

  • (3) dodatne oštrice za rezanje
  • (3) dodatne igle za napredovanje trake
  • (1) zamjenska opruga za kotačić za grebanje
  • (1) alat za otklanjanje zaglavljene trake
  •  (1) četka za čišćenje vrata aplikatora

 

 

 

Pro savjet:

 

Preporučujemo upotrebu disperzivnih masa za gletanje spojeva na gipskartonskim pločama, a to je materijal koji će zadovoljiti vaše zahtjeve i olakšati proces gletanja spojeva na vašim projektima.  Također možete koristiti Knaufov Fill&Finish koji je posebno dizajniran za automatske alate za završne radove, ali može biti skuplji i teže dostupan.

NE KORISTITE Uniflot ili Fugenfuller, jer ovi brzo stvrdnjavajući spojni materijali mogu stvrdnuti unutar automatskog aplikatora, što zahtijeva rastavljanje aplikatora i ručno čišćenje svake komponente. A vjerujte mi to vam baš i nije prijeko potreban sport.  Kada prvi put počnete koristiti automatski aplikator, preporučuje se vježbanje na starom gipskartonu  kako biste se upoznali sa postizanjem ispravne konzistencije spojnog materijala. Trebao bi biti dovoljno tekuć da aplikator glatko klizi po spoju, ali dovoljno gust da traka ostane na zidu.

 

Postavljanje kočnice pogonskog kotača

Kočnica pogonskog kotača osigurava da se pogonski kotač ne okreće unatrag kada povučete aplikator s zida zbog pritiska od kabela. To bi stvorilo praznine u nanosu spojnog materijala iza trake. Kočnicu trebate postaviti toliko da nema primjetnog otpora i da se aplikator glatko kreće po spojevima.

 

Postavljanje igle za napredovanje trake (“gooser”).

Automatski aplikator je konfiguriran u LEVEL5 tvornici za upotrebu papirnate trake. Ako koristite Fibafuse mrežastu traku, koja je malo deblja, trebate odmaknuti iglu za izlaz trake kako bi traka ispravno izlazila prilikom aktivacije mehanizma za rezanje. Svaki put kada započinjete novi spoj, napunite glavu automatskog aplikatora spojnim materijalom tako da brzo okrenete pogonski kotač duž zida bez napredovanja trake; to će osigurati da se traka potpuno premaže spojnim materijalom kada će izlaziti. Na ravnim spojevima uvijek koristite automatski aplikator pod blagim kutom prema zidu ili stropu tako da samo jedna strana pogonskog kotača dodiruje površinu. Ako koristite aplikator ravno na zidu, previše spojnog materijala istisnut će se iza trake.

 

 

Tijekom dužeg ravnog spoja na stropu, preklopite aplikator s jedne strane pogonskog kotača na drugu stranu svakih 2 do 3 metra; ova radnja će osigurati da se spojni materijal i traka zadrže na mjestu dok ne utisnete traku pomoću gladilice za gletanje. Na unutarnjim kutovima držite aplikator što je moguće bliže 45 stupnjeva kako bi se oba kotača dodirivala o dvije strane zida ili stropa i zida. Time će se osigurati ispravno centriranje trake u spoju dok je gurate na mjesto pomoću kotačića za izravnavanje. Unutarnji kutovi obično imaju veći otpor od ravnih spojeva. Kada nanosite traku na ove kutove, ostavite nekoliko dodatnih centimetara trake na početku spoja. Ta dodatna traka će nadoknaditi bilo kakvo kretanje trake dok se krećete preko spoja. Kada dođete do kraja spoja ili kuta, prerežite traku 7 do 10 centimetara prije nego što završite. Zatim pustite preostalu traku da se omota oko pogonskog kotača i uđe u kut. S malo vježbe, moći ćete uvijek izrezati traku na savršenu dužinu.

Ako osjetite da ste malo prekratko izrezali traku, nježno povucite traku rukom s dijela zida. Trebali biste moći malo pomaknuti traku i zatvoriti prazninu. Prije aktiviranja mehanizma za rezanje trake, uvijek potpuno zaustavite automatski aplikator. Inače, traka se neće pravilno izrezati pod pravim kutem u odnosu na aplikator i mora se ponovno rezati ili će zaglaviti. Prije upotrebe automatskog aplikatora, uvijek obilno podmažite sve pokretne dijelove sa 3-u-1 strojnim uljem. NE koristite originalni WD-40, jer je korozivan i može oštetiti brtve i klip. U stvari, ne preporučujemo upotrebu bilo kakvih maziva iz spreja, osim ako ne znate kakav je pogonski plin u boci. Često je benzin, koji je također štetan za brtve i brtve. Visoko preporučujemo uobičajeno strojno ulje poput 3-u-1. Kada završite s čišćenjem aplikatora, preporučujemo obilno premazivanje svih pokretnih dijelova i unutarnje cijevi s 3-u-1 uljem. To će istisnuti vodu i smanjiti mogućnost korozije.

Možete brzo očistiti aplikator pomoću malog električnog čistača pod tlakom. Prilikom čišćenja automatskog aplikatora, nemojte gurati klip prema glavi aplikatora gurajući štap, žicu ili bilo što drugo s donje strane. To bi moglo dovesti do zapetljavanja kabla u glavi i potencijalnog pucanja.  Automatski aplikatori imaju nekoliko malih dijelova koji se troše. Kako biste smanjili mogućnost zastoja na gradilištu, preporučujemo da kupite kompletić za popravak na terenu  koji uključuje većinu dijelova koji se često zamjenjuju – oštrice, igle, kabel, opruge itd.

Dodatne informacije

Težina 4,5 kg

Možda će vam se također svidjeti…

alat,suha gradnja,rigips,spojevi,obrada spojeva suhe gradnje,obrada spojeva,bazuka,zunder,flatbox,aplikator,bazooka,suha gradnja cijena,suha gradnja izvođači,suha gradnja potkrovlje,suha gradnja kuce
Bazuka Level 5
1.343,83  (10.125,09 kn) sa PDV

Pretplatite se na newsletter i dobit ćete kupon u iznosu od 50 eura

Upiši se odmah!